youtube

Tedaviler


Ortodonti

Çenelerin ve dişlerin uyumsuzluklarını konu alan ve bunların tedavisini sunan diş hekimliği dalıdır.

 

Ortodontik tedaviyle;  

  • Çapraşık dişlerin tedavisi
  • İleri ya da geride olan çenelerin tedavisi
  • Dar çenelerin genişletilmesi
  • Çenelerin ve dişlerin estetik bozukluklarının tedavisi
  • Kötü alışkanlık sonucu (parmak emme, emzik kullanma vb) dişler ve çenelerde oluşan bozuklukların tedavisi
  • 20 yaş dişlerinin yarattığı dişlerdeki bozuklukların tedavisi
  • Dudak damak yarıklarının tedavisi gerçekleştirilir.

 

Ortodontik tedavi neden önemlidir?

Dişler ve çenelerdeki uyumsuzluklar/çapraşıklıklar estetik görünümün bozulması yanında çiğneme ve konuşma bozukluklarına, çene eklemlerinde rahatsızlıklara neden olur. Ayrıca çapraşık dişlerin tam olarak temizlenememesi nedeniyle diş çürüğü ve dişeti problemlerine gelişir.
Ortodontik tedavi sonucu hastalarımız hem estetik hem de fonksiyon açısından daha iyi bir ağız-diş sağlığına kavuşur.

 

Ortodontik tedavi her yaşta yapılır mı?

Ortodontik tedavi her yaştaki hastaya uygulanabilir. Ancak çenelerin uyumsuzlukları ile ilgili problemlerin tedavisinin büyüme ve gelişimin devam ettiği çocukluk çağında (9-14 yaş) yaptırılması daha kolay ve kısa süreli tedavi gerektirir.
Ortodontik tedaviye başlamak için öncelikle hekimin sizi değerlendirmesi gerekecektir. Hastanın problemine farklılık gösterse de genellikle ortodontik tedaviye başlamak için ideal yaş, hastanın tüm süt dişlerinin düşüp kalıcı dişlerinin tümünün ağızda olduğu 12 yaş civarıdır. 

 

Ortodontik tedavi ne kadar sürede tamamlanır?

Ortodontik tedavi süresi varolan problemin sebebine, hastanın yaşına, uyumuna ve tedavinin tipine göre değişir. Tedavi süresi birkaç ay ile 24 ay arasında değişebilir.
Tedavinin başarılı olması için sizin sabrınız ve disiplininiz önemlidir. Tedaviyi aksatmanız, istenmeyen sonuçlar yaşanmasına ve tedavinin uzamasına neden olur.

 

Ortodontik tedavi nasıl yapılır?

Ortodontik probleminizin tedavisi amacıyla kliniğimize başvurduğunuz ilk seansta hekiminiz var olan probleminizi değerlendirmek için sizi klinik olarak değerlendirir. Ardından 3D dental tomografi alarak tanı ve tedaviyi planlar. Tedavi planlaması sırasında hekiminiz sizin görüşlerinizi de alarak en iyi tedavi yöntemini ve apareyini belirler.
Ortodontik tedaviye başlamada ilk adım iyi bir ağız-diş bakımına sahip olmanızdır. Eğer yeterli bir hijyene sahip değilseniz öncelikle bunun sağlanması tamamlanır. Ayrıca ortodontik tedaviye başlamadan önce tüm çürük dişlerinizin tedavisinin de tamamlanmış olması gerekir.
Ortodontik tedavide sabit (diş teli) ya da hareketli (akrilik ya da şeffaf plak) apareyler kullanılır. Bazı vakalarda problemler ortognatik cerrahi yöntemiyle tedavi edilebilir.
Ortodontik tedaviniz bittikten sonra varolan eski probleme geri dönülmemesi için hekiminiz tarafından verilen pekiştirme apareyini ihmal etmeden kullanmanız gerekir.

Blog

Çocuğumu diş hekimine ilk ne zaman götürmeliyim?

Çocuklarda ilk diş hekimi kontrolü, ilk süt dişleri sürmeye başladığı zaman (~6 ay) ya da en geç 1 yaşında çocuk diş hekimi tarafından yapılmalıdır.

Devamını Oku

Düşmeyen süt dişi problemi

Eyvah çocuğumun süt dişi düşmeden arkasından yeni dişleri geliyor!

Devamını Oku

Gebelik öncesi diş hekimimi ziyaret etmeli miyim?

Hamilelik döneminde hormonal değişiklikler, yanlış beslenme alışkanlığı ve yetersiz ağız-diş bakımı nedeniyle ağız-diş sağlığı ile ilgili bazı problemler yaşanabilir.

Devamını Oku

Diş Temizliği için Elma Tüketin

Dişlerin fırçalanamadığı zamanlarda, elma yemek dişlerde çürüğe neden olan plak ve yiyecek artıklarının temizlenmesine yardımcı olur.

Devamını Oku