youtube

Tedaviler


Dental implant, bir kronu desteklemek için doğal bir diş kökü gibi davranan titanyum bir destektir. Dental implantlar sadece gülümsemenizi yenilemekle kalmaz, aynı zamanda konuşmanızı, çiğnemenizi ve özgüveninizi de geliştirir.

 

Dental implantlarının faydaları nelerdir?

Dental implantlar eksik dişlerin olduğu bölgeye yerleştirilen diş köküne benzer doğal yapı olup, eksik dişlerin yan tarafındaki dişlerin küçültülmesine gerek kalmadan sabit protez yapılmasına olanak sağlar.
Eğer diş eksikliğiniz varsa geleneksel yöntemle yapılan protezleri kullansanız bile dişsiz bölgelerdeki çene kemiği zamanla erir. Buna karşın dental implantlar doğal diş köklerimiz gibi çiğneme gücünü çene kemiğine aktarır ve kemiğin sağlıklı kalmasına yardımcı olarak çene kemiği erimesinin önüne geçer.
Geleneksel protezlerin aksine dental implantların üstüne yapılan protezlerin kullanımı daha konforludur.

 

Dental implant tedavisi nasıl yapılır?

Dental implant yaptırmak için kliniğimize başvurduğunuz ilk seansta hekimimiz implant uygulaması açısından sizi klinik olarak değerlendirir. Ardından 3D dental tomografi alarak tanı ve tedaviyi planlar. Tedavi planlaması sırasında hekiminizin sizin görüşlerinizi de alarak size en uygun implant tipini belirler.
Dental implant ameliyatı sırasında diş hekiminiz implantı çene kemiğinize yerleştirir. Önümüzdeki birkaç ay içinde bu implant “osseointegrasyon” adı verilen bir süreçte çene kemiğinizle kaynaşacaktır. Diş hekiminiz, her şeyin yolunda gittiğinden emin olmak için süreci takip edecektir. Osseointegrasyon tamamlandıktan sonra diş hekiminiz abutment ve diş kronunun yerleştirilmesi için sizi tekrar kliniğimize çağıracaktır ve implant üstü kalıcı protezleriniz yapılacaktır.

Blog

Çocuğumu diş hekimine ilk ne zaman götürmeliyim?

Çocuklarda ilk diş hekimi kontrolü, ilk süt dişleri sürmeye başladığı zaman (~6 ay) ya da en geç 1 yaşında çocuk diş hekimi tarafından yapılmalıdır.

Devamını Oku

Düşmeyen süt dişi problemi

Eyvah çocuğumun süt dişi düşmeden arkasından yeni dişleri geliyor!

Devamını Oku

Gebelik öncesi diş hekimimi ziyaret etmeli miyim?

Hamilelik döneminde hormonal değişiklikler, yanlış beslenme alışkanlığı ve yetersiz ağız-diş bakımı nedeniyle ağız-diş sağlığı ile ilgili bazı problemler yaşanabilir.

Devamını Oku

Diş Temizliği için Elma Tüketin

Dişlerin fırçalanamadığı zamanlarda, elma yemek dişlerde çürüğe neden olan plak ve yiyecek artıklarının temizlenmesine yardımcı olur.

Devamını Oku