youtube

Tedaviler


Laminate Veneerler  

Veneerler, gülümsediğinizde ve konuştuğunuzda görünen dişlerinizin ön kısımlarına yapıştırılmış yaprak inceliğinde porselen dilimleridir. Laminate venerler çatlak, aşınmış veya rengi bozulmuş dişleri kaplamak için kullanılabilir.

 

Laminate veneer uygulaması nasıl yapılır?

Laminate veneer prosedürü iki randevuda bitirilir. Bizimle ilk ziyaretiniz sırasında diş hekiminiz dişlerinizin ön kısmından az miktarda mine tabakasını aşındıracaktır. Bu, diş kaplamalarının dişlerinizi büyük veya hacimli göstermemesi için yapılır. Ardından, kaplamalarınızın yapılacağı laboratuvara göndermek için dişlerinizin ölçüsü alınacaktır. Siz laminate veneerlarınızı beklerken dişlerinizin üzerine geçici kaplamalar yerleştirilecektir.
İkinci randevunuzda laminate veneerlarınız hazır olacaktır. Diş hekiminiz veneerlerinizin rengini, boyutunu ve şeklini kontrol ettikten sonra kalıcı olarak yapıştıracaktır. Uygun bakım ile laminate veneerlerinizi uzun yıllar kullanabilirsiniz.

 

Diş Eti Estetiği

Herkesin diş eti çizgisi farklıdır; bazıları yüksek, bazıları düşük, hatta bazıları düzensizdir.
Diş eti çizginiz konusunda kendinizi rahatsız hissediyorsanız, bunu değiştirmenin yolları vardır. Dişeti şekillendirme veya diş eti estetiği olarak da bilinen diş eti şekillendirme, diş eti çizginizi yeniden şekillendirmeye yardımcı olabilecek seçeneklerden biridir.
Bazı durumlarda, özellikle diş etlerinizle ağız sağlığınızı etkileyen sorunlarınız varsa diş eti estetiği uygulanabilir.

 

Diş eti kontürleme (şekillendirme) nedir?

Diş eti şekillendirme, diş hekimi tarafından diş eti çizginizin yeniden şekillendirilmesi için yapılan bir işlemdir.
Diş eti şekillendirme işlemi, dişlerinizin etrafındaki fazla diş eti dokusunun kesilmesini veya çıkarılmasını içerir. Diş eti çekilmeniz varsa yapılacak tedavi diş eti dokusunu restore etmeyi içerir.

 

Diş Beyazlatma (Bleaching)

İç ve dış kaynaklı faktörlere bağlı olarak oluşan diş renklenmelerinin diş hekimi tarafından beyazlatılması işlemidir.
Diş hekimlerimiz, güvenle gülümseyebilmeniz için dişlerinizi birkaç ton beyazlatabilir. Hastalarımıza dişlerini ofisimizde veya evlerinin rahatlığında beyazlatabilmeleri için iki seçenek sunuyoruz. Muayeneniz sırasında diş hekimlerimiz, gülüşünüz için hangi tür profesyonel diş beyazlatmanın doğru olduğunu sizlerle konuşarak belirleyeceklerdir.

 

Diş beyazlatma tedavisi hangi durumlarda yapılır?

Bazı yiyecek ve içecekler (kahve gibi), ilaçlar, tütün, travma, yaşlanma vb nedenler dişlerde renk değişikliğine yol açabilir. Bu tür renklenmelerin kalıcı tedavisinde diş hekimlerimiz tarafından uygulanan diş beyazlatma işlemi ile daha güzel gülüşlere sahip olabilirsiniz.

 

Kozmetik Bonding (Dental Bonding)

Kozmetik bonding, kırılmış bir dişi tek bir randevuda onarır. Diş hekimlerimiz, dişinizin gücünü ve görünümünü eski haline getirmek için kompozit rezin kullanır.
Kaplamalardan farklı olarak, diş restorasyonunuzun bir laboratuvarda yapılması için haftalarca beklemeniz gerekmez. Bunun yerine diş hekimimiz kompoziti doğrudan dişinize uygular ve böylece kliniğimizden gülümseyerek ayrılabilirsiniz.
Diş hekimimiz küçük kozmetik sorunları düzeltmek için kozmetik bonding önerebilir.
Örneğin diş ve çene dizilişinde önemli bir sorun olmadığı sürece boşluklar için bu tedavi yöntemi ortodontik tedaviye alternatif olabilir.

Kozmetik bonding tedavisiyle: 

  • Kırılmış dişler
  • Çatlak dişler
  • Küçük boşluklar
  • Dişler arasında hafif boşluklar
  • Şekilsiz dişler
  • Diş renk değişikliği düzeltilebilir.

 

Kozmotik bonding uygulaması nasıl yapılır?

Kozmetik bonding tedavisinde ilk olarak, diş hekiminiz dişinize en uygun rengi belirlemek için bir renk kılavuzu kullanacaktır. Ardından dişinizin yüzeyini aşındıracak ve hafif bir tabaka bonding sıvısı uygulayacaktır. Bu şekilde kompozit rezin dişiniz ile güçlü bir bağ oluşturur. Kompozit rezinin dişinize uygulanmasından sonra LED ışıkla sertleştirmesi sonucu tedaviniz bitmiş olacaktır.
Tedavi sonrası iyi ağız hijyeni uyguladığınız sürece, dişlerinizin estetiği yıllarca sürer.

Blog

Çocuğumu diş hekimine ilk ne zaman götürmeliyim?

Çocuklarda ilk diş hekimi kontrolü, ilk süt dişleri sürmeye başladığı zaman (~6 ay) ya da en geç 1 yaşında çocuk diş hekimi tarafından yapılmalıdır.

Devamını Oku

Düşmeyen süt dişi problemi

Eyvah çocuğumun süt dişi düşmeden arkasından yeni dişleri geliyor!

Devamını Oku

Gebelik öncesi diş hekimimi ziyaret etmeli miyim?

Hamilelik döneminde hormonal değişiklikler, yanlış beslenme alışkanlığı ve yetersiz ağız-diş bakımı nedeniyle ağız-diş sağlığı ile ilgili bazı problemler yaşanabilir.

Devamını Oku

Diş Temizliği için Elma Tüketin

Dişlerin fırçalanamadığı zamanlarda, elma yemek dişlerde çürüğe neden olan plak ve yiyecek artıklarının temizlenmesine yardımcı olur.

Devamını Oku